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Ricette primi piatti de la cucina Italiana food italian,Retete din bucataria Italiana fatti in cassa passo a paso pas cu pas

bandiera italia tilibero   PASTA ALLE MELANZANE

bara rosa tilibero

INGREDIENTI per 4 persone

-300 gr. pasta corta

-una melanzana media

-una cipolla piccola

-400 gr. polpa di pomodoro

-olio

-un dado vegetale

-formaggio grattugiato

   

PREPARAZIONE: La melanzana si sguscia e si taglia a cubetti di circa un centimetro .La cipolla si sguscia e si trita .In una padella si mette l'olio a scaldarsi dopo di che si mettono prima le melanzane e si lasciano friggere,quando sono quasi pronte si mettono da una parte della padella e si mette la cipolla e si fa rosolare poi si mescola tutto insieme e si lascia ancora un po pero si deva stare attenti che non si bruciano .Si mette sopra la polpa di pomodoro, mezzo bicchiere di acqua, cubetto di dado e si lascia bollire per circa mezz'ora girando ogni tanto. In un altra pentola si mette l'acqua salata a bollire e si cuoce la pasta,quando e cotta al dente si prende un po di acqua della cottura e poi si scola .Si unisce la pasta al sugo e si mette un po di acqua di cottura se e tropo asciutta. Sopra si mette del formaggio grattugiato.

bandiera Romania tilibero Paste cu vinete

bara rosa tilibero

INGREDIENTe per 4 persone

-300 gr. pasta mica

-o vanata medie

-o ceapa mica

-400 gr. pulpa de  rosii

-ulei de masline

-un cub de delikat(vegeta)

-Branza rasa ,tip parmezan

1/2pahar cu apa  

Mod de Preparar e: Vinata se da coaja jos si se taie cuburi de 1 cm cca..Ceapa se decojeste,si se toaca maruntIntr-o tigaie se pune ulei la incins ,se pune mai intii cubuletele de vinete la prajit,cand rezulta aproape prajite se dau intr-o parte in aceeasi tigaie si se adauga ceapa tocata cand e gata si ceapa se amesteca toata compozitiaSe adauga deasupra pulpa de rosie o jumatate de pahar de apa,cubul de vegetasi se lasa la fiert pe cca.30 minuti,In alta oala se pune apa cu o lingura de sare la fiert ,cand da apa in clocot se adauga pastele,se lasa de la 3 la 8 minute in functie de pasta .Cand pasta e fiarta la dinte (foarte important pentru rezultat e sa nu se lase pasta lafiert mai mult decat e necesar)se opreste o cana din apa de fiertura,dupa care se scurg pastele de apa .Se pun apoi peste compozitia de rosii cu vinete coapte si daca rezulta prea uscate se aduaga din apa de fiertura de la pasta,la sfarsit se aduga parmezan ras dupa placere

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