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 Ricette passo a paso ,pizza facuta in casa ,fatta in cassa  

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bandiera italia tilibero   PIZZA POMODORO MOZZARELA  MARGHERITA

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INGREDIENTI: -1 kg.farina tipo 0 -25 gr. lievito di birra -un cucchiaino zucchero -3 cucchiai di oliodi oliva -3 bicchieri di acqua tiepida -un cucchiaino e mezzo di sale fino -succo di pomodoro -sale -pepe -origano

PREPARAZIONE: In una tazza si mette lievito di birra e un cucchiaino di zucchero si mescola fino quando si fa una crema liquida si mette un cucchiaio di farina e un po di acqua tiepida si mescola bene e sopra si spolverizza un po di farina e si lascia lievitare in un luogo caldo.In una bacinella grande si setacciala farina e si mescola bene con il sale fino e quando lievito si e raddoppiato di volume si mette sopra la farina e si comincia a mescolare mettendo un po alla volta l'acqua e alla fine si mette l'olio.si mescola fino quandorisulta un impasto liscio e elastico e non si attacca pił alle mani,quando cominciano uscire le bole di aria e pronto.A questo punto si spolverizza un po di farina sopra e si lascia lievitare per un paio di ore circa .Quando eraddoppiato di volume si prende e si divide in tre panetti ,si stende sulla carta di forno e si lascia ancora un poa lievitare .nel fra tempo si riscalda il forno a170-180°c se e ventilato .Prima di mettere la pizza al forno si fannodei bucchi con una forchetta e si mette l.olio di oliva ,si lascia un po a cuocere e dopo circa 5 minuti si tira fuori esi stende il succo di pomodoro preparato prima con sale,pepe un po di zucchero e origano, e si rimette al fornofino quando e quasi pronta e comincia e diventare dorata sui bordi allora si prende e si mette mozzarella sbriciolata sopra e si rimette al forno fino quando si scioglie tutta la mozzarella.

bandiera Romania tilibero Pizza cu Rosii si motarela piza Italiana Napoletana

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Ingrediente -1 kg.FAINA tipo 0 -25 gr. DROJDIE DE BERE -O lingurita de zahar-3 Linguri de ulei de masline -3 pahare apa calduta -o lingurita jumate de sare fina -suc de rosii -sare-piper -oregan

MOD DE PREPARARE: Intr-o ceasca se pune drojdia de bere si o lingurita de zaharsi se amesteca pina ce se face o crema lichida se pune o lingura de faina si un pic de apa calda si se amesteca bine,deasupra se da un praf de faina si se lasa la dospit la un loc cald .Intr-o copaie (lighian) se da prin sita faina si se amesteca bine cu sare fina si cand drojdia si-a dublat volumul se adauga la fainasi se incepe framintatu.Se aduga un pic cate un pic apa calda si la sfarsit se adauga uleiul si se amesteca pina ce devine un aluat elastic si nu se lipeste de miini,cand incep sa iasa bule de aer din aluat se termina framintatu.Se da aluatul framintat cu un praf de faina deasupra si se lasa la dospit cam 2 ore.Cand si-a dublat volumul ,se ia aluatul si se imparte in trei piinici,care se intid in foi pe pergamen si se lasa la dospit inca putin ,intre timp se incalzeste cuptorul la 170-180 de gradeInainte ca sa se puna pizza la cuptor se fac gaurele in aluat cu o furculitasi se pune un fir de ulei de masline,se lasa 5 minute la copt si se da tava avara .Se adauga sosul de rosii facut mai inainte cu sare,zahar,piper,oregansi se reintroduce in cuptor si se lasa pina ce devine aurie ,dupa care se scoate din nou si se adauga branza motarela(cas proaspat),si se reintroduce in cuptor pina ce se topeste toata branzaToate retetele sant de creatie proprie facute in casa artizanal

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